fredag 27. juni 2014

Hvordan fylle en kake

 Deler mitt smarte tips for å fylle en kake

1. Dek kakebunnen i tre lag, strø godt med sukker på kakebrettet og legg på første lag bunn, og dynk godt med vaniljesaus.
2. sprøyt en (Dik) beskyttelsesekant med sjokolade fløtekrem ( se oppskrift nedenfor)
3. smør et godt lag med vaniljekrem innenfor kremkanten.
4. strø på knust oreo kjeks, litt sjokolade sirup og bringebær
5. sprøyt sjokolade fløtekrem over 
6. smør det klatt og jevnt, ikke la det skli ned på siden.
7. legg på neste lag bunn og gjør det samme som steg 2-6
8. legg på topp laget og dynk godt med vaniljesaus. viktig at du lar kakebunnens skorpe vende til slutt
9. Smør inn kaken med en luftig sjokolade smørkrem, og ikke bruk noe mere fløtekrem, men sjokolade smørkrem (se oppskrift nederst) , den beskytter det saftige fyllet og du får ren rett, stødig og perfekt kake som ikke gir svett marsipan og holder seg lengre i rom temp.
sett kaken 15 min i fryseren (eller 30 min i kjøleskap) så stivner smørkremen, men ikke det inni, og smør den inn en gang til, slik at den blir helt perfekt i form og utseende. Nå er den klar til å trekkes med fondant eller marsipan.

Oppskrift Sjokolade fløtekrem:
10 dl fløte
100gr mørk sjokolade max 60%
3 ss melis
- kok 2 dl fløte og bland med 100gr mørk sjokolade. Når blandingen har synket til under 30 grader, kan du blande den med 8 dl kald fløte, og 3ss melis. Pisk dette opp til en nydelig krem.

Oppskrift sjokolade smørkrem:
250 gr rom temp meierismør
150gr oboy pulver
200 gr melis
120 gr mørk sjokolade
50 gr Philadelphia ost med sjokoladesmak
- smelt sjokoladen og sett til avkjøling i rom temp.
- ha smør, melis, oboy pulver og den smeltede sjokoladen (max 30 grader) i en bolle og pisk på full hastighet i hele 10 min, viktig å starte sakte til blandingen har blitt blandet sammen, før du setter på max hastighet.
- stopp maskinen og skrap kanter og bunn med slikkepott og fortsett videre.
- etter 10 min, ha i 50gr philadelfia ost og pisk 1 min til. Nå er den klar!

7 kommentarer:

  1. Tusen takk for at du deler :)

    SvarSlett
  2. Skal man "fylle " kaken 2 ganger? Hvis jeg har forstått d rett:D

    SvarSlett
  3. Skal lage min første bryllupskake til neste helg, og skal ha vaniljekrem, bringebær mousse og ferske bringebær. Hat tidligere med marsioankaker brukt moussen til å smøre kaken med, stivner fint, men er det fare for at det kan smelte marsipanen tru? hadde ikke lyst å bruke smørkrem på bløtkake/marsipankake. Noen tios her. Bjørn-Ali :-)

    SvarSlett
  4. Hei
    Nå skal kode kaker bli bedre her etter, tusen takk for at du deler ,med oss!!
    Mvh Elisabeth Vesterheim

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal stå gode kaker osv.

      Slett
  5. Hei:)
    Kan en slik kake fyllt med vaniljekrem og sjokolade fløtekrem fryses?
    Mvh Nina

    SvarSlett
  6. Hei:)
    Kan en slik kake fyllt med vaniljekrem og sjokolade fløtekrem fryses?
    Mvh Nina

    SvarSlett