fredag 20. juni 2014

Mine Cupcakes med karamelliserte epler, med honning og kanel.


Lager du disse kommer naboene dine å få vann i munn av den nydelig lukten.
Her deler jeg min oppskrift på 36 stk.

Karamelliserte epler:
- Skrell og kutt opp 3 stk pink lady epler i små terninger. Rør de inn med 2 ts kanel og 50gr honning.
- ha 150gr sukker med 4ss vann i en kjele, la det koke til det blir mørk karamell.
- Ha i 0,5dl fløte og rør det inn.
- Ha oppi eplene og rør alt sammen og sett til side.

Røren:
- 5 egg og 200gr sukker piskes i 10 min til luftig eggedosis.
- smelt 250gr meire smør, og ha oppi 1,5dl melk og 1dl fløte
- rør melk,fløte inn i smørblandingen, viktig at den ikke blir for kald eller for varm. ha den i kjelen til den er litt mer enn fingervarm.
- sikt 350gr mel, 3ts bakepulver og vaniljesukker og kanel
- når eggedosisen er ferdig setter du kjøkkenmaskinen på nesten laveste hastigheten, hell i halvparten av melblandinge og deretter halve melkeblandingen, og så resten av melblandingen og så nesten resten av melkebl mens du øker hastigheten på kjøkkenmaskinen tl max hastighet i maks 10 sekunder, ellers blir den ødelagt. Skal alltid holde igjen litt av melkelandingen.
- rør den inn med slikkepott, er den for tykk, ta i litt mer av melkebl.
-Ha eplene oppi røren og bland sammen godt.
-Hel oppi cupcakes former og stekes på 175 grader i 15-17 min.
- Serveres med en nydelig vanilla cheesecream oppå.

Lykke til:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar