torsdag 19. juni 2014

Bjørn-Ali`s Sjokolade terte

Hei ønsker å dele min favoritt terte oppskrift med dere-
Denne er helt nydelig.

oppskrift:
Sjokolade tertebunn:
225GR hvetemel, 25 gr 100% kakaopulver, 125gr melis, 5gr maldonsalt, 100 gr mandelmel, 125gr kald smør, 50 gr fløte og 3 eggeplommer.

Sjokoladekrem:
320gr 64% mørk sjokolade fra madagskar, 100 gr glukose, 500gr fløte og 100 gr rom temp smør.
200gr bringebær

Fremgangsmåte:
Tertebunn
- ha i kakao, mandelmel, hvetemel, salt , melis og smør, pulse med foodprossesor til sand, ha i fløte og eggeplommene og pulse til deigklump.
- Pakk den flat  i plastfolie og legg i fryseren i 10 min.
  • Kjevle ut og dekk formene og sett formene i fryseren i 10 min.
  • stikk hull med gaffl og stek 13-15 min på 180 grader
Sjokoladekrem:
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Kok opp fløten med glukose og hell litt og litt over sjokoladen
- Rør forsiktig inn til elastisk majones konsistens.
- Avkjøl til 40 grader og pisk inn romtemp smøret med kjøkkenmaskin til glatt og luftig.
- Legg halve bringebær i bunnen og hell sjokoladesausen til den dekker bærene og sett til avkjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar