Hei ønsker å dele min favoritt terte oppskrift med dere-
oppskrift:
Sjokolade tertebunn:
225GR hvetemel, 25 gr 100% kakaopulver, 125gr melis, 5gr maldonsalt, 100 gr mandelmel, 125gr kald smør, 50 gr fløte og 3 eggeplommer.
Sjokoladekrem:
320gr 64% mørk sjokolade fra madagskar, 100 gr glukose, 500gr fløte og 100 gr rom temp smør.
200gr bringebær
Fremgangsmåte:
Tertebunn
- ha i kakao, mandelmel,
hvetemel, salt , melis og smør, pulse med foodprossesor til
sand, ha i fløte og eggeplommene og pulse til deigklump.
- Pakk den flat i plastfolie og legg i
fryseren i 10 min.
- Kjevle ut og dekk formene og sett formene i fryseren i 10 min.
- stikk hull med gaffl og stek 13-15 min på 180 grader
Sjokoladekrem:
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Kok opp fløten med glukose og
hell litt og litt over sjokoladen
- Rør forsiktig inn til elastisk
majones konsistens.
- Avkjøl til 40 grader og pisk inn
romtemp smøret med kjøkkenmaskin til glatt og luftig.
- Legg halve bringebær i bunnen og hell sjokoladesausen til den dekker bærene og sett til avkjøling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar