Lag en kjempegod sommerkake på kort tid, som består av friske bær og silkemyk krem.
Kakebunn:
5 rom.temp egg
170 gr sukker
pisk dette i full hastighet i 10 min, til en fin eggedosis
sikt:
130 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
revet skal fra 1 sitron
vend inn dette i den ferdige eggdosisen til den er jevn og glatt uten klumper fra melet.
helles i en smurt brødform og stekes på 180grader i 25-30 min.
strø sukker over bunnen i brødformen, og snu den oppned på et kakefat.
løft vekk formen og la kaken avkjøle med bunnen opp.
Vaniljekrem:
kok opp :
5 dl melk
100gr sukker
frø fra en vaniljestang
pisk lett sammen i en annen bolle
2 egg
35gr maizenna
når melken koker hell halvparten i bollen med eggene og pisk melken godt inn i eggene.
hell så dette tilbake i kjelen med resten av melken og småkoke i 2 min.
hell i en bolle og dekk til med plast. Og settes i kjøleskap til avkjølt.
Krem:
1 liter fløte
4 ss melis
1 dl vaniljesaus
pisk dette opp til en nydelig krem med vaniljesmak
Fylle kaken:
- del kaken på midten og dynk hver bunn med vaniljesaus.
- smør et tykt lag med den avkjølte vaniljekremen
- kutt opp norsk jordbær og legg oppå vaniljekremen
. smør på et tykt lag fløtekrem og dryss nøtter over.
- på andre bunnen smører du et lag jordbærsyltetøy og legger bunnen oppå med syltetøy siden ned
- smør inn kaken i krem og trekk den med marsipan.
. sprøyt en kan med krem rundt hele kaken og en stripe oppå.
- dryss litt nøtter slik at de fester seg til kremen og pynt med jordbær.
- til slutt sprøyt på striper med sjokoladesaus.
Nå er det bare å sette på kaffen og invitere gjester på nydelig hjemmelaget sommerkake
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar