lørdag 28. juni 2014

God morgen Norge kake

Her er oppskriften på min kake som jeg har gitt navnet "God morgen Frukt kake"
Jeg lagde denne på God Morgen Norge hvor jeg var gjest hos Wenche.
Har vært gjest der flere ganger, og laget mye godt, Wenche er like snill og søt som hun virker på tv.


Kakebunnen:
10 egg
100gr brunt sukker
200 gr sukker  
1 ss brun rom
Pisk dette sammen i 10 min til en god luftig eggedosis
Sikt:
250 gr hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
50gr kakao økologisk
Sett maskinen på laveste, hell i det tørre sakte, litt og litt. Øk deretter maskinen til nesten max i kun 5 sekunder og slå av. Vend resten inn for hånd.
Stekes i hjerteform på 180 grader i 25-30 min.
Når den er ferdig stekt, strø sukker over bunnen og vend formen oppned på et fat og løft av stekeformen, og la den hvile.

Hvit sjokoladekrem:
150 gr hvit sjokolade
10 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt
3ss melis

kok opp 2 dl av fløten med vaniljeestrakten og hell den over i en bolle med sjokoladen i, 
rør til sjokoladen smelter inn og sett til avkjøling. Når den har kommet under 35 grader så
ha den i bollen til kjøkkenmaskinen, ha i 3ss melis og 8 dl kald fløte, og pisk dette opp til en nydelig krem.

Rom-krem:
5 dl melk
1 vaniljestang
35 gr maisenna
2 egg
2ss brun rom
Del vaniljestangen og ta ut frøene og legg også skallet i kjelen med 5 dl melk og 2ss rom, la det koke opp.
Ta en bolle og pisk lett sammen 2 egg med 35 gr maisenna. Hell halvparten av den varme melken over i bollen til eggene og rør godt sammen, hell dette tilbake i kjelen med resten av melken og la det småkoke i 2 min på 60% varme til den blir tykkere.
Husk å ta ut skallet fra vaniljestangen.
Hell dette i en glassbolle med plastfilm over og sett til avkjøling.

Fylle kaken
Del kakebunnen i tre lag, dynk godt med vaniljesaus og sprøyt på en dik med hvit sjokoladekrem.
Smør på en tykt lag rom-krem og dryss biter av kiwi, banan og jordbær over.
 Smør et tynt lag krem og dryss hakkede valnøtter over. Legg på neste lag kakebunn og dynk.
Sprøyt en dik krem og smør inn et tynt lag aprikossyltetøy før du legger på biter av samme frukter som over. Til slutt tynt lag krem over frukten og legg på topplokket som er siste lag bunn.
Smør inn hele kaken i hvit sjokoladekrem og sett kaldt i 1 time, før du tar den ut og smører den inn en gang til og legg på marsipanlokket.
Pynt med ferskenfargede marsipan roser.




1 kommentar:

  1. Hvilken størrelse på form dersom man bruker rund og ikke hjerteformet ??

    SvarSlett