onsdag 2. juli 2014

Hvordan stable en etasjekake

Etasjekaker er veldig populære, men det er ikke mange som tør å prøve seg på de. Minste feil kan gjøre at kaken blir skjev eller faller sammen.
Her kommer steg for steg hvordan du stabler en kake på 3 etg.

1. ta frem alle tre kakene, finn frem den fineste siden som forside. Merk av str på en midterste kaken og sett pinner nedi og kutt av ved kakens høyde.
2. sprøyt litt royal icing over pinnene og rundt og sett på neste kake, da har du litt tid til å justere den rett før icingen stivner.
3. Merk av str på den øverste kaken
4. Når det gjelder pinnene så kan du ikke bare stikke de nedi og kutte av ved topp av kaken, fordi kaken er ikke helt rett og blir det ulik høyde vil den skjevheten syntes mer og mer jo flere kaker du har oppå hverandre. Det du gjør er å stikke første pinnen i midten, der er det som regel det høyeste punktet. og kutt 4 pinner til eksakt like lange som den i midten og dtikk de ned, da vil du se at noen av pinnene stikker litt mere opp, fordi der er kaken litt lavere,og da blir det hvertfall en rett etasjekake.
5. sprøyt på royal icing igjen. og sett på kaken.
6.nå er alle kakene oppå hverandre, sprøyt liyy icing i skøtene mellom kakene hvis det er litt sprike noen steder.
7. sett på perlelenke, diamantbånd eller silkebånd, det du selv ønsker.
8. Så når kaken har stått ute litt har den blitt litt svett, og da passer det ypperlig å sette på perlene uten å buke lim og lage lim flekker.
9. Nå er kaken ferdig stablet og klar til å bli pyntet.

Lykke til!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar