onsdag 11. februar 2015

Jippi jeg vant det gule lederforkle i går på Kakekrigen

Nå er det finaleuken i Kakekrigen, og vi er kun fire igjen. 
I går klarte jeg å stikke av med seieren og vant det gule leder forkle, og da får jeg 10 min hjelp av Fritjof i dag. følg med på kakekrigen kl 21.20 på kanal Fem i dag.




Her er oppskriften


Toffee sjokoladeterte med Maldon

Páte sablée (mørdeig til bunn)
200 g hvetemel
120 g usaltet smør (romstemperert)
75 g melis
25 g mandelmel (malte mandler)
1 egg
en knivspiss kanel

Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel og kanel i bollen til kjøkkenmaskinen. Sett elte - kroken og bland sammen.
Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet. Rør så inn egget.
Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm. Legg deigen i kjøleskapet til avkjøling

Kjevle deigen ut og bruk en terteform med løs bunn eller en kakering på 24cm bredde, 1,5cm høy.
La litt av deigen henge over kanten når du steker formen, prikk bunnen med en gaffel. Legg bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter.
Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12 min. Ta formen ut av ovnen, løft ut papiret med de tørkede ertene. Renskjær kanten. Stek så formen videre til den er gyllen.

Toffee
75 g sukker
60 g fløte
4 ss smør
Litt Maldonsalt
Smelt sukkeret til karamell, tilsett fløten litt av gangen under omrøring. Trekk kjelen fra varmen og rør i smøret. Tilsett en knivspiss Maldonsalt.
Hell toffee´n i terteformen og sett den til avkjøling.

Sjokoladekrem
140 g sjokolade ( kokesjokolade )
150 g fløte
50 g h-melk
2 stk eggeplommer
30 g sukker
1 ts smør
Tindved gelekrem

Hakk sjokoladen i biter. Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret, hell i den varme fløte / melkeblandingen og varm det hele forsiktig opp til blandingen blir lett kremete (80C). Sil blandingen og bland inn sjokolade og smør, rør til alt er godt blandet.
Hell sjokoladekremen på toppen av toffee´n når denne er kald og stivnet. Sett kaken til avkjøling

Karamellstrø av hvit sjokolade:
Brekk en plate hvit sjokolade i biter, legg dem tett sammen på en bakeplate med bakepapir. Stek i forvarmet ovn på 150c i ca. 15 min til den begynner å bli lys brun. Ta sjokoladen ut av ovnen og avkjøl den i fryseren. Kjøres så i foodprosessor til det er som grovkornet sand. Strø så dette ut på et brett og sett det i kjøleskapet. Etter at det er gjennomkaldt så helles det over i et plastbeger med lokk og settes kaldt. Dette er et flott garnityr til de fleste kaker og desserter.
Del kaken i stykker så fort den er avkjølt, presenter 5 stykker av kaken dekorert med friske bær, karamellisert hvit sjokolade, pasjonsfrukt – gelekrem og et dryss Maldon. Pynt med tindved gelekrem (fluid gel).
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar