Skal du ha bryllupskake eller annen kake, kan du prøvesmale først, her er de tre mest populære av alle mine 50 smaker
Her deler jeg oppskriftene:
PASJONSFRUKT KAKEN:
Pasjonsfrukt bunn:
-10 romtemp egg, 300gr sukker og 3 ss med pasjonsfrukt pure fra pals, kan også få kjøpt hos bama eller select flavour.
-pisk dette sammen i hele 10 min.
- Imens sikt 280gr mel, 1 ts bakepulver og 3ts vaniljesukker
- Nå er det viktig å sette hastigheten på kjøkkenmaskinen ned til det laveste, hell i litt og litt av den siktede melblandingen, slik at alt er i bollen på 30 sek.
- sett opp hastigheten gradvis til max og STOPP. denne økningen skal vare max 10 sek ellers synker den. Nå kan du vende inn med slikkepott og helle i 2 stk 24cm eller en 30 cm. stek i 20-30 min på 180 grader, varmluft. Viktig at den stekes litt under midten.
Pasjonsfrukt fløtekrem:(inni kaken)
4ss pasjonsfrukt pure, 4ss melis, 4 ss vaniljesaus og 1 liter fløte. Pisk dette til silkeglatt krem, ikke overpisk.
Pasjonsfrukt ostekrem ( utenpå kaken)
-250gr romtemp meire smør, 350gr melis, 5ss pasjonsfrukt pure. Pisk dette på full hastighet bed ballongvisp i 5 min, etter halve tiden, stopp maskinen, skrap kanter og bunn og fortsett.
-Så tilsetter du 100gr philadelfiaost naturell, osten må være kald fra kjøleskap, ellers kan det bli småe klumper. Pisk i 3 min til, og kremen er gklar.
Vaniljekrem: bruk tykkbunnet kjele
kok opp 5 dl melk med frø og skall fra en vaniljestang og 90gr sukker.
-pisk lett sammen 2 egg og 35gr maizenna
- Ha halvparten av melken i egg blandingen, rør det godt sammen og hell dette tilbake i kjelen sammen med resten av melken. la dette småkoke i 5 min til den blir tykk og fin.
- Hell den i glass eller metallbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøl eller frys.
Montering:
1. Del bunnen i tre lag
2. bland pasjonsfrukt pure med litt sukkerlake fra tropiske fruktcoktail boksen. og dynk bunnen.
3. smør på et lag vaniljekrem, dryss tropisk frukt over og pasjonsfruktkrem sprøytes over frukten.
4. legg på neste bunn, dynk og smør tykt lag aprikos syltetøy, så frukt og krem over.
5. legg på topp bunnen, dynk og smør inn hele kaken med ostekremen.
6. ett kaken 30 min i kjøleskap eller 15 min i fryseren slik at ostekremen har stivnet litt, så smør inn et nytt lag slik at du får den rett og fin.
7. sprøyt mønster på sidene med ostekrem og syltetøy på toppen, pynt med frukt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SJOKOLADEDRØM KAKEN
Sjokoladedrøm bunn:
-10 romtemp egg, 300gr sukker
-pisk dette sammen i hele 10 min.
- Imens sikt 260gr mel, 1 ts bakepulver , 45 gr kakao, 2 ts kanel og 3ts vaniljesukker
- Nå er det viktig å sette hastigheten på kjøkkenmaskinen ned til det laveste, hell i litt og litt av den siktede melblandingen, slik at alt er i bollen på 30 sek.
- sett opp hastigheten gradvis til max og STOPP. denne økningen skal vare max 10 sek ellers synker den. Nå kan du vende inn med slikkepott og helle i 2 stk 24cm eller en 30 cm. stek i 20-30 min på 180 grader, varmluft. Viktig at den stekes litt under midten.
Sjokolade fløtekrem:(inni kaken)
4ss sjokoladepudding, 4ss sjokolademelis/oboy, 4 ss sjokoladesirup/saus og 1 liter fløte. Pisk dette til silkeglatt krem, ikke overpisk.
Sjokolade ostekrem ( utenpå kaken)
-250gr romtemp meire smør, 250gr melis,100gr oboy(sjokolademelis) 75gr smeltet romtemp mørk sjokolade. Pisk dette på full hastighet bed ballongvisp i 5 min, etter halve tiden, stopp maskinen, skrap kanter og bunn og fortsett.
-Så tilsetter du 100gr philadelfiaost med sjokoladesmak, osten må være kald fra kjøleskap, ellers kan det bli småe klumper. Pisk i 3 min til, og kremen er gklar.
SjokoladeVaniljekrem: bruk tykkbunnet kjele
kok opp 5 dl melk med frø og skall fra en vaniljestang og 90gr sukker.
-pisk lett sammen 2 egg og 35gr maizenna
- Ha halvparten av melken i egg blandingen, rør det godt sammen og hell dette tilbake i kjelen sammen med resten av melken. la dette småkoke i 5 min til den blir tykk og fin.
-rør den godt inn med 50gr smeltet sjokolade
-rør den godt inn med 50gr smeltet sjokolade
- Hell den i glass eller metallbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøl eller frys.
Montering:
1. Del bunnen i tre lag
2.dynk bunnen med sjokomelk
3. smør på et lag sjokoladevaniljekrem, dryss tknust oreo og sjokoladekrem sprøytes over.
4. legg på neste bunn, dynk og gjør det samme igjen.
5. legg på topp bunnen, dynk og smør inn hele kaken med sjokolade ostekremen.
6. ett kaken 30 min i kjøleskap eller 15 min i fryseren slik at ostekremen har stivnet litt, så smør inn et nytt lag slik at du får den rett og fin.
7. Hell sjokoladeganach eller sirup rundt kaken så den renner ned på siden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BÆRDRØM KAKEN
VaniljeBunn
-10 romtemp egg, 300gr sukker og frø fra en vaniljestang
-pisk dette sammen i hele 10 min.
- Imens sikt 280gr mel, 1 ts bakepulver og 3ts vaniljesukker
- Nå er det viktig å sette hastigheten på kjøkkenmaskinen ned til det laveste, hell i litt og litt av den siktede melblandingen, slik at alt er i bollen på 30 sek.
- sett opp hastigheten gradvis til max og STOPP. denne økningen skal vare max 10 sek ellers synker den. Nå kan du vende inn med slikkepott og helle i 2 stk 24cm eller en 30 cm. stek i 20-30 min på 180 grader, varmluft. Viktig at den stekes litt under midten.
Bringebær fløtekrem:(inni kaken)
4ss bringebær pure, 4ss melis, 4 ss vaniljesaus og 1 liter fløte. Pisk dette til silkeglatt krem, ikke overpisk.
Bringebær ostekrem ( utenpå kaken)
-250gr romtemp meire smør, 350gr melis, 5ss bringebær pure. Pisk dette på full hastighet bed ballongvisp i 5 min, etter halve tiden, stopp maskinen, skrap kanter og bunn og fortsett.
-Så tilsetter du 100gr philadelfiaost naturell, osten må være kald fra kjøleskap, ellers kan det bli småe klumper. Pisk i 3 min til, og kremen er gklar.
Vaniljekrem: bruk tykkbunnet kjele
kok opp 5 dl melk med frø og skall fra en vaniljestang og 90gr sukker.
-pisk lett sammen 2 egg og 35gr maizenna
- Ha halvparten av melken i egg blandingen, rør det godt sammen og hell dette tilbake i kjelen sammen med resten av melken. la dette småkoke i 5 min til den blir tykk og fin.
- Hell den i glass eller metallbolle, dekk til med plast og avkjøl i kjøl eller frys.
Montering:
1. Del bunnen i tre lag
2. dynk bunnen med vaniljesaus
3. smør på et lag vaniljekrem, dryss på jordbær i biter over og bringebærkremkrem sprøytes over bærene. på toppen av kremen drysser du mye hakkede hasselnøtter.
4. legg på neste bunn, dynk og smør tykt lag bringebær syltetøy, så bringebær og krem over.
5. legg på topp bunnen, dynk og smør inn hele kaken med bringebærostekremen.
6. ett kaken 30 min i kjøleskap eller 15 min i fryseren slik at ostekremen har stivnet litt, så smør inn et nytt lag slik at du får den rett og fin.
7. ta hakkede nøtter og press inntil siden av kaken med hånden din slik at nøttene fester seg.
8. pynt med jordbær og dryss melis over
8. pynt med jordbær og dryss melis over
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar